Autovehicule scoase din uz

Autovehicule scoase din uz

Pentru predarea autovehiculului Dvs. scos din uz, trebuie să vă adresaţi unei societăţi autorizate, care se obligă să colecteze gratuit toate autovehiculele scoase din uz de ultimul deţinător la punctele de colectare autorizate. Această procedură se realizează fără nicio cheltuială din partea deţinătorului care îl predă, cu următoarele excepţii:

  • vehiculele scoase din uz care nu sunt înmatriculate sau pentru care ultima înmatriculare nu s-a facut în România, în conformitate cu prevederile legale în vigoare
  • vehiculele scoase din uz care au fost înmatriculate temporar în România
  • vehiculele scoase din uz care nu mai conţin una sau mai multe componente esenţiale, în mod special grupul motopropulsor, trenul de rulare, caroseria, şasiul, catalizatorul sau echipamente de gestionare a funcţiilor vehiculului
  • vehiculele scoase din uz cărora li s-au adăugat deşeuri

Reţeaua autorizată de concesionări Peugeot în România respecta Hotărârea de Guvern nr. 2604/2004 privind gestionarea autovehiculelor ieşite din uz prin realizarea unei reţele de colectare şi reciclare la nivel naţional acoperind fiecare judeţ şi Municipiul Bucureşti.

Societăţile menţionate în lista au obligaţia de a emite ultimului deţinător al autovehiculului scos din uz un certificat de distrugere, în conformitate cu modelul şi condiţiile de emitere stabilite prin legislaţia existentă în domeniu.

Downloadează lista în format pdf