Siguranta marita

Tehnologie

Siguranţă mărită

Obţinerea nivelului optim de siguranţă

Peugeot doreşte să ofere atât şoferului cât şi pasagerilor niveluri optime de siguranţă. Pentru aceasta, maşinile produse sunt echipate cu un ansamblu de sisteme de performanţă ridicată şi tehnologie avansată, proiectate pentru a furniza siguranţă mărită nu numai în controlul vehiculului, ci şi în protecţia compartimentului pasagerilor şi a ocupanţilor săi.

Siguranţă activă

Prin toate mijloacele

Pe drum, asupra siguranţei în rulare acţionează direct mai mulţi parametri: aderenţa, vizibilitatea, viteza, densitatea traficului, starea vehiculului etc.

Pentru prevenirea situaţiilor periculoase, se află în studiu noi sisteme, cum ar fi Lane Departure warning System, Deflation detection şi Road Barcode reading.

Oferirea unei vizibilităţi apropiate de cea existentă pe timpul zilei reprezintă o altă direcţie în încercarea de a oferi siguranţă mărită, şi acest deziderat va fi realizat printr-un avans tehnic de ultima generaţie – lămpile cu descărcare.

Grupul lucrează şi în direcţia îmbunătăţirii dinamicii vehiculelor, prin oferirea unui control optim şoferului asupra maşinii, prin intermediul unor sisteme de frânare, direcţie şi suspensie inteligente, reactive şi inovatoare.

Iar prin sistemul AMVAR, compania oferă acum posibilitatea reglării automate sau la cerere a suspensiilor, pentru orice stil de condus, confortabil sau sportiv.

Siguranţă pasivă

Habitaclu protejat

Pe lângă faptul că oferă confort, compartimentul pasagerilor este, de asemenea, dotat cu facilităţi tehnologice destinate protecţiei soferului. Au fost realizate noi oţeluri de înaltă rezistenţă pentru garantarea protecţiei maxime.

Echipamentele de siguranţă pe care Peugeot le foloseşte pentru toată gama de vehicule contribuie la furnizarea siguranţei prin securizarea pasagerilor în interiorul habitaclului şi prin apărarea acestora de orice intruziune. Acest rol este îndeplinit de către airbag-urile inteligente, ce se umflă cu o forţa ce variază cu puterea impactului.

Au fost reproiectate anumite spaţii din compartimentul pasagerilor: spaţiul dintre pedale şi coloana volanului este acum dotat cu airbag-uri pentru genunchi. Asemănător, a fost îmbunătăţită şi siguranţa destinată copiilor prin sistemele de protecţie a capului: airbag-urile perdea ce oferă protecţie mărită la impactul lateral.

Peugeot oferă, de asemenea, sisteme de comunicaţie care pot să alerteze imediat serviciile de salvare, în mod automat, şi apoi să le faciliteze acestora sosirea la locul accidentului.