PEUGEOT i-Cockpit

PEUGEOT i-Cockpit header

Noul PEUGEOT i-Cockpit®: amplificatorul de senzatii informative

PEUGEOT prezinta noua viziune asupra modului de conducere a autovehiculelor, cu ajutorul conceptului de interior i-Cockpit® . Proiectat pentru a obtine o experienta intuitiva si sigura la volan, PEUGEOT i-Cockpit® reprezinta noul format al spatiului interior, care va echipa modelele viitoare ale marcii. Cu un nivel avansat de ergonomie, ecranul informativ, situat la nivelul privirii si denumit head-up display, impreuna cu ecranul tactil creaza un mediu interactiv si demonstreaza ca tehnologia nu a fost niciodata atat de evidenta. Introducerea acestui tip de interior in echiparea modelelor 208, 308 si 2008 a imbunatatit considerabil experienta la volan a peste 2,2 milioane de conducatori auto, care au beneficiat de avantajele primei generatii PEUGEOT i-Cockpit® . Noua ambianta interioara amplifica senzatiile la volan si asigura experienta motivanta a pasagerilor pentru o calatorie care implica toate simturile.


PEUGEOT i-Cockpit®: un concept de interior auto inovativ

Conducerea unui PEUGEOT a fost intotdeauna o experienta intensa, calitatile marcii fiind demonstrate in special prin manevrabilitate si tinuta de drum. Din dorinta de a aprofunda aceste calitati si pentru a obtine o experienta superioara de conducere au fost efectuate cercetari care au condus la proiectarea unui nou tip de interior auto, alcatuit din trei elemente esentiale:

1. Volanul compact, cu nivel de manevrabilitate ridicat si mod intuitiv de control, poate fi cuprins usor cu ambele maini in orice situatie si transmite prompt directiei chiar si miscarile rapide, pentru o pozitie mai relaxata.
2. Head-up display, panoul de bord cu rol informativ si situat la nivelul privirii, care permite soferului sa se concentreze la drum, fara sa distraga atentia cu informatiile si alertele sale actualizate constant, reducand oboseala.
3. Ecranul tactil de mari dimensiuni asigura controlul intuitiv al tuturor comenzilor ce tin de confort, precum aerul conditionat sau sistemul multimedia.

Rezultatul consta intr-un mod simplu de a utiliza tehnologia moderna impreuna cu materialele de calitate regasite la PEUGEOT i-Cockpit® , pentru o ambianta placuta a interiorului usor de recunoscut, amplificand placerea de a conduce, agilitatea si concentrarea conducatorului auto.

Succes comercial incontestabil

In ultimii patru ani acest element definitoriu al identitatii interiorului a fost integrat in echiparea celor mai bine vandute trei modele ale marcii:

208: actualizat in anul 2015;
308: cel mai bine vandut model al marcii
2008: SUV-ul urban care a primit un facelift in primavara anului 2016, la Salonul Auto de la Geneva.


Incepand cu anul 2012, peste 2,2 milioane de clienti au beneficiat de avantajele PEUGEOT i-Cockpit® , iar analiza asupra perceptiei utilizatorilor din Europa si China confirma experienta placuta si motivanta oferita de interiorul celor trei modele, care a devenit si elementul distinctiv al noilor lansari PEUGEOT. Datorita acestor rezultate favorabile din urma studiilor de piata, marca va continua dezvoltarea unor noi concepte senzoriale remarcabile, pentru o experienta de neuitat.

O noua generatie de i-Cockpit® cu tehnologie avansata

Avand in vedere ultimele cerinte ale utilizatorilor in ceea ce priveste modul de utilizare al autovehiculelor, noua generatie PEUGEOT i-Cockpit® beneficiaza de progresele tehnologice care imbunatatesc confortul si siguranta, solicitand toate simturile ocupantilor.

Inginerii si designerii marcii au transformat spatiul interior intr-o adevarata opera de arta, finisata cu deosebita atentie la detalii, PEUGEOT i-Cockpit® fiind in acelasi timp un mix functional de accesorii pozitionate intuitiv.

Volanul a fost proiectat cu dimensiuni mai mici pentru a mari campul de vizibilitate si pentru a creste spatiul dedicat soferului.

Head-up display-ul, ecranul instrumental situat la nivelul privirii, dispune de o diagonala de 12,3”, rezolutie inalta si grafica moderna, cu posibilitati de personalizare pentru a oferi toate informatiile necesare soferului in campul sau vizual, iar estetica fiecarei configuratii este evidentiata si animata, devenind o adevarata placere.

Ecranul tactil cu dimensiunea de 8” ofera tehnologii interactive cu raspuns prompt, iar la baza lui, pe consola centrala, sunt situate butoanele elegante pentru variate comenzi orientate catre conducatorul auto. Senzatia placuta de rafinament continua cu schimbatorul de viteze modern si ergonomic care asigura un raspuns instant in alegerea treptelor.

Intreg compartimentul interior surprinde simturile, emana calitate si implica inovatie. Fie ca este vorba despre elementele cromate, scaunele confortabile care te imbratiseaza, alegerea indrazneata a materialelor de pe panourile usilor, sau precizia asamblarii, i-Cockpit® este o invitatie la o experienta moderna de a conduce autovehiculul.

De asemenea, noua generatie de interior este perfect compatibila cu cele mai noi tehnologii disponibile in prezent pe piata:

- Navigatie 3D, cu recunoastere vocala, informatii din trafic actualizate in timp real cu ajutorul sistemului Tom Tom, care poate trimite informatii directionale pe head-up display;
- Sistem hands-free cu functie de gestionare automata a mesajelor text (citire, trimitere);
- Conectivitate la aplicatiile smartphone-urilor cu sistem de operare Android sau Apple IOS.

Nu in ultimul rand, la o simpla apasare a unui buton, toti senzorii din interior sunt activati pentru o experienta completa, care implica toate simturile:

- vizual, cu reglarea cromaticii si a intensitatii luminilor din interior;
- auditiv, prin variate posibilitati de ajustare a sunetului;
- tactil, cu ajutorul scaunelor care dispun de tehnologie pentru masaj;
- olfactiv, datorita difuzorului de aer cu posibilitate de adaugare a parfumului preferat.

Doua tipuri de ambianta sunt disponibile ca standard pentru noul interior al marcii:

- “Boost”: cu accesorii specifice pentru un mod de condus dinamic;
- “Relax”: orientat catre confort.

Ambele configuratii pot fi personalizate, pentru a creste nivelul de placere din timpul calatoriilor, asigurand o experienta unica.

Noul PEUGEOT i-Cockpit® ridica standardele pentru o serie intreaga de elemente, transformand in realitate caracteristicile futuriste cu privire la:

- Calitate;
- Conectivitate;
- Emotie;
- Posibilitati de personalizare.

Galerie foto

i-cockpit i-cockpit i-cockpit i-cockpit i-cockpit i-cockpit i-cockpit i-cockpit i-cockpit i-cockpit i-cockpit i-cockpit

i-cockpit i-cockpit i-cockpit i-cockpit